Türkiye’ye 757 milyon Euro’luk yeni finansman

Türkiye’nin Sulama Altyapısı Modernizasyonu İçin Dünya Bankası’ndan 757,1 Milyon Euro Finansman Sağlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye’nin sulama altyapısının modernizasyonu için Dünya Bankası’ndan 757,1 milyon Euro’luk finansman temin etti. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ülkenin tarım potansiyelini destekleyerek gıda fiyatlarında istikrar ve arz güvenliğini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Türkiye’nin yurt dışından uygun koşullu finansman sağlama çalışmaları devam etmekte.

757,1 milyon Euro tutarındaki kredi, Türkiye Sulama Modernizasyonu-2 Projesi kapsamında Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu tarafından onaylandı. Bu kredi Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne (DSİ) tahsis edilecek ve proje DSİ tarafından yürütülecek.

Toplam kaynak 1 milyar Euro’yu aştı

Proje, Türkiye Sulama Modernizasyonu Projesi’nin devamı niteliğinde olup, şu ana kadar 317,3 milyon Euro dış finansman temin edildi. Yeni finansmanla birlikte Türkiye’nin sulama modernizasyonu için toplamda 1 milyar Euro’dan fazla dış finansman sağlanmış olacak.

Türkiye Sulama Modernizasyonu-2 Projesi, seçili sulama havzalarında dağıtım altyapısının rehabilite edilmesi ve modernize edilerek daha verimli bir sulama hizmeti sunmayı hedeflemektedir. Proje aynı zamanda su iletim verimliliğinin artırılmasını, sulama birliklerinin kapasitesinin güçlendirilmesini ve uzun vadeli bir sulama modernizasyon programının hazırlanmasını amaçlamaktadır.

“Dünya Bankası ile işbirliğimiz güçleniyor”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin Dünya Bankası ile tarım ve kırsal kalkınma alanındaki başarılı işbirliğine vurgu yaparak, bu işbirliğinin devam edeceğini belirtti. Şimşek, uluslararası kuruluşlarla yapılan güçlü işbirliklerinin ülkenin tarım potansiyelini desteklemeyi amaçlayan Orta Vadeli Program’la uyumlu olduğunu ve hükümetin sulama alanındaki altyapı yatırımlarına önem verdiğini ifade etti.

Related Posts

Altın soluklandı! Yine tırmanacak mı?

İsrail ile İran arasında başlayan ve üçüncü gününe ulaşan çatışmaların ardından altın fiyatları tırmanışa geçti. Artan jeopolitik risklerle birlikte yatırımcıların güvenli liman olarak döndüğü altında fiyatlar haftaya yüksek başlarken bugün kısmen …

‘Barbaros Hayreddin Paşa’ sismik araştırma gemisi Trabzon Limanı’na demirledi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığınca (TPAO) denizlerdeki petrol ile doğal gaz aramalarında kullanılan sismik araştırma gemisi “Barbaros Hayreddin Paşa”, Trabzon Limanı’na geldi.

Sağlık raporu ücretli mi oldu, ne kadar?

2025 yılı itibarıyla sağlık raporlarına dair yeni bir dönem başladı. Sağlık Bakanlığı, sağlık hizmetlerine yönelik güncel ücret tarifesini yayımlayarak, bazı sağlık raporlarının artık ücretli olacağını duyurdu. Peki, 2025 sağlık raporu ücretli mi oldu, ne kadar?

TÜİK açıkladı: Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 2,4 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde toplam ücretli çalışan sayısının nisan ayında yıllık yüzde 2,4, aylık yüzde 0,7 arttığını açıkladı.

Çin’den gelen veriler çelik fiyatlarını ateşledi

Çelik inşaat demiri vadeli kontratları, geçtiğimiz haftaki düşüşün ardından yeniden yükselişe geçti. Pazartesi günü ton başına 3.000 yuan seviyelerine tırmanan fiyatlar, Çin’den gelen ekonomik verilerin yatırımcılarca olumlu değerlendirilmesiyle …

Çin’den gelen veriler çelik fiyatlarını ateşledi

Çelik inşaat demiri vadeli kontratları, geçtiğimiz haftaki düşüşün ardından yeniden yükselişe geçti. Pazartesi günü ton başına 3.000 yuan seviyelerine tırmanan fiyatlar, Çin’den gelen ekonomik verilerin yatırımcılarca olumlu değerlendirilmesiyle …