MEB, Öğretmenlik Meslek Yasası ve Milli Eğitim Akademisi’nde Değişikliğe Gitti
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmenlik Meslek Yasası (ÖMY) kapsamında öğretmen atamalarında bazı sistem değişikliklerine gitti. Bakanlık, atama sürecinde artık Milli Eğitim Akademisi’nde bir eğitim sürecinin daha zorunlu hale getirilmesine karar verdi. Bunun yanı sıra, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli (TYMM) adlı öğretim programı ile eğitimde dinci/gerici anlayışı artıran bir adım attı. Bakanlığın bu uygulamaları, özellikle eğitimciler ve toplumun farklı kesimlerinden tepkilere neden oldu.
MEB, Milli Eğitim Akademisi’ni Yönetmelikte Güncelledi
Milli Eğitim Bakanlığı, Resmi Gazete’de yayımladığı yeni Millî Eğitim Bakanlığı Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği ile önemli bir adım attı. Yayımlanan yeni yönetmelikle milli eğitim müdürlüklerinin ÖMY ve TYMM ile bütünleşik hale getirilmesi sağlandı. Bu kapsamda, Milli Eğitim Akademisi yönetmelikte yerini aldı. Değişiklikle, Millî Eğitim Bakanlığı Millî Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nde bulunan “Öğretmen yetiştirme ve geliştirme hizmetleri” kısmı çıkarılarak yerine “Mesleki gelişim şubesi” başlığı altında Milli Eğitim Akademisi eklendi. Bu sayede, milli eğitim müdürlükleriyle Milli Eğitim Akademisi arasında öğretmen yetiştirme süreçlerine yönelik koordinasyon sağlandı.
Din Öğretiminin Yaygınlaştırılması Görevi Eklendi
Yönetmelik değişikliği kapsamında, din öğretimi hizmetleri şubesinin görevleri genişletildi. Artık söz konusu şube, eğitim kurumlarında din ve ahlâk eğitim-öğretimini geliştirmek ve yaygınlaştırmak, imam hatip ortaokullarında ve Anadolu imam hatip liselerinde hafızlık eğitimine yönelik çalışmaları yürütmek gibi görevleri de üstlenecek.