İktidarın ortağından flaş çıkış: Kriz kapıda böyle enflasyon düşürülemez

Hayvancılık ve Tarım Politikalarıyla İlgili Endişe Artıyor

AKP iktidarının tarım ve hayvan üreticilerine yönelik politikaları sonucunda, Türkiye’de hayvancılık ve tarım sektörleri büyük ölçüde dışa bağımlı hale geldi. Bu durum, hayvan üreticilerinin anaç hayvanlarını satmasına neden oldu. Çiftçiler ve hayvan üreticileri uzun zamandan beri tepkilerini dile getirirken, artık iktidar çevrelerinde de konuşulmaya başlandı.

BBP’nin Denizli Honaz İlçe Başkan Yardımcısı: “Hem Üretici Hem Tüketici Zor Durumda”

Hasan Durna’nın haberine göre, Cumhur İttifakı’na ortak olan BBP’nin Denizli Honaz ilçe başkan yardımcısı Yılmaz Sevim, hayvansal üretimde yaşanan sorunlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sevim, hayvancılığın devamı için meraların hayati önem taşıdığını belirterek, bilinçsizce yok edildiğini ifade etti. Küçük çaplı besihanede süt üretimi yaptığını söyleyen Sevim, son dönemde Denizli ve ülke genelinde hayvancılığın tekelleştiğini ve küçük üreticilerin yok edildiğini vurguladı. Sevim, “Üreticiler satamıyor, tüketici ise pahalılıktan et ve süt alamıyor. Büyük bir et ve süt krizi ile karşı karşıyayız” dedi.

Sevim ayrıca, besihanelerin en büyük giderlerinin sürekli artan yem, enerji, ilaç ve nakliye maliyetleri olduğunu belirterek, “Artan girdi maliyetleri hem üreticiye hem de tüketiciye olumsuz etki yapıyor” açıklamasında bulundu.

Üretim Maliyetlerinde Yem Girdilerinin Yüzde 70’ini Oluşturuyor

Hayvancılık sektöründe üretim maliyetlerinin yaklaşık yüzde 70’lik kısmını yem girdilerinin oluşturduğunu vurgulayan Sevim, mera ağırlıklı beslemenin olmadığı, yem bitkisi üretimi ve fabrika yemine bağımlı bir sistemin uzun vadede sürdürülebilir olmadığını belirtti. Sevim ayrıca ithalat politikalarının yerli hayvan varlığında düşüşe neden olduğunu ve çiğ süt fiyatlarının düşük tutulması politikalarının gıda enflasyonunu azaltamayacağını vurguladı. “Çiğ süt fiyatları düşük tutma politikalarından vazgeçilmeli, yem fiyatları sübvanse edilmelidir” şeklinde konuştu.

Related Posts

Mısır ithalatında yeni karar Resmi Gazete’de

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, mısır ithalatında 31 Temmuz 2025’e kadar kullanılmak üzere 500 bin tonluk tarife kontenjanı açıldı.

Cezaevindeki Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’den, MHP’li Feti Yıldız’a “şimdi kucaklaşma zamanı” yanıtı

Cezaevindeki Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’den, MHP’li Feti Yıldız’a “şimdi kucaklaşma zamanı” yanıtı

Görevinden uzaklaştırılan Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere: 6 Şubat’taki matem havası bir kez daha kentin üzerine düştü

Görevinden uzaklaştırılan Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere: 6 Şubat’taki matem havası bir kez daha kentin üzerine düştü

B sınıfı ehliyete ilk kez yaş sınırı geliyor: Bu yaşın üzerindekilere sürücü belgesi verilmeyecek

Sürüş güvenliğini artırmak amacıyla ehliyet kullanımına yaş sınırı getirme kararı alan Avrupa Birliği (AB), ilk uygulamaya 15 Temmuz itibarıyla İspanya’da başlayacak. Değişiklikle birlikte ‘B’ sınıfı ehliyetlerin tamamında 75 yaşın üzerindeki sürücüler yenileme başvurusu yapamayacak.

Pakistan’da muson yağmuru: Hayatını kaybedenlerin sayısı 104’e çıktı

Pakistan’da günlerdir etkisini sürdüren muson yağmurları nedeniyle bilanço giderek ağırlaşıyor. Ülkenin çeşitli noktalarını vuran şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketlerinde hayatını kaybedenlerin sayısı 104’e yükseldi. Pakistan Ulusal Afet …

Sırada umut hakkı, kısmi af ve Erdoğan’ın yeniden adaylığı var

AKP, MHP, DEM ve HÜDAPAR’ın sandalye sayısı 379. Referandumlu Anayasa değişikliğine yetiyor. Seçenekler arasındaki erken seçim kararı için de Erdoğan’ın DEM’e ihtiyacı var.