Dünyada 160 milyon çocuk işçi



Çocuk İşçiliğiyle Mücadelede İlerlemeler Kaydediliyor

Meltem Güneş / Ankara – UNICEF ve ILO, Türkiye’de son yıllarda çocuk işçiliğinin azaltılmasına yönelik yapılan çalışmalarda ilerlemeler kaydedildiğini gözlemliyor. Ancak hala Türkiye’de 900 binden fazla çocuğun işçi olarak çalıştığı belirtiliyor. TÜİK verilerine göre, 2023 yılında %22.1 olan 15-17 yaş grubundaki çocukların iş gücüne katılma oranı, 2024 yılında %24.9’a yükseldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sokakta alıştırılan/dilendirilen çocukların tespiti konusunda önemli bir rol üstleniyor. Yapılan incelemelerde çocukların ailelerinde risk olmadığı belirlenirse, çocuklar ailelerine teslim edilerek sosyal hizmet ve yardımlardan faydalandırılıyor. 2017 yılından bu yana sokakta tespit edilen ve risk altında olduğu belirlenen 52 bin 356 çocuğa hizmet süreci başlatıldı.


Related Posts

AB’den TikTok’a dev ceza

AB’nin kişisel verileri düzenleyici kurumu tarafından TikTok’a kullanıcı verilerini Çin’e aktardığı ve şeffaflık kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 530 milyon euro ceza kesildi

TEPAV verileri açıklandı: Gıda fiyatlarındaki yükseliş durdurulamıyor!

Nisan 2025 döneminde, gıda fiyatlarında önemli dalgalanmalar yaşandı. Taze meyve ve sebze fiyatları arasında belirgin düşüşler ve artışlar görülürken, bazı temel ürünlerde fiyat artışları dikkat çekti. Gıda enflasyonu, farklı endeksler arasında da farklı seviyelerde ölçülmeye devam ediyor.

Altının gramı 4 bin lira eşiğinde!

Altının gramı, güne düşüşle başlamasının ardından 3 bin 990 liradan işlem görüyor.

Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs mesajı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Emek ve dayanışma bilincini millete hizmet anlayışının merkezine yerleştirmiş kadrolar olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin her bir karış toprağında emeği, göz nuru, alın teri olan işçilerimiz başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın koşulsuz yanında olmayı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Resmi Gazete’de yayımlandı: KDV’den 2028’e kadar muaf tutulacaklar

Resmi Gazete’de yayımlanan karar göre devlet tahvili, hazine bonosu ve kira sertifikaları gibi Hazine tarafından çıkarılan yatırım araçlarından elde edilen gelirler için uygulanan ve yüzde sıfır olan vergi oranı 31 Temmuz 2025’e kadar uzatıldı. Ayrıca, imalat sanayi ve turizm sektörüne yatırım teşvik belgesi ile yatırım yapan firmaların inşaat işlerine ilişkin mal ve hizmet alımları 2028 sonuna kadar KDV’den muaf olacak.

SPK’dan 2 şirketin sermaye artırımına onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2 sermaye artırımı ve 6 borçlanma aracı ihraç başvurusuna onay verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir