Cem Boyner: Bu ülkede sabah uyandığınızda ne olacağı belli değil

Ticari Gayrimenkul Geliştirme Şirketi ECE, 25. Yılını Perakende ve Gayrimenkul Zirvesi’nde Kutladı

Türkiye ve Avrupa piyasalarında faaliyet gösteren ticari gayrimenkul geliştirme yönetimi ve danışmanlık şirketi ECE, Türkiye’deki 25. yılını 14. Perakende ve Gayrimenkul Zirvesi’nde coşkuyla kutladı. Zirvede Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, Türkiye perakende sektörünün geçmişten geleceğine dönüşümü konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Boyner, Türkiye’de faaliyet gösteren işletmeler için artık kur, faiz, kira ve ücret gibi temel maliyet kalemlerinin tahmin edilemez bir hal aldığını vurgulayarak, bu giderlerin kontrolünün kendilerinin dışında olduğunu belirtti.

Cem Boyner: Müşteriyle Kurulan İlişki Başarıyı Getiriyor

Cem Boyner, iş hayatına başladığı döneme ve Boyner grubun sektördeki konumuna ilişkin bilgiler verirken, şunları söyledi: “Perakende sektöründeki ilk deneyimim Osmanbey’deki mağazamızda yaşandı. Küçük yaşta ürünleri askıya asarak işe başladım. Ancak müşterilerle ilişki kurmaktan çekiniyordum. Bir müşteri bir cekete bakarken uzaktan babamın sesini duydum, ‘Oğlum, o ceket sen kımıldamazsan kendi kendini satmaz’ dedi. Aile olarak 80-85 yıllık bir perakende geçmişimiz var. Başından beri müşteri odaklı çalışıyoruz. İki gözümüz varsa biri ürün ve hizmette, diğeri müşteride olmalı.” şeklinde konuştu.

Boyner, işletmelerin en önemli 4 giderinin kur, faiz, ücretler ve kira olduğunu belirtirken, bu unsurların kontrolünün ellerinde olmadığının altını çizdi. “Kur, faiz, ücret ve kira gibi ana faktörler artık çantada keklik değil.” diyen Boyner, belirsizliklere dikkat çekti.

Cem Boyner: Belirsizlikle Başa Çıkmak İçin Müşteriyle İşbirliği Şart

Belirsizliklerden bahseden Boyner, “Hiçbir şeyi kestiremezsin bu ülkede. Şartlar sonsuza kadar zorlanmalı, müşteriyle işbirliği yapılmalı ve yaratıcı çözümler sunulmalıdır. Bir sorun karşısında beklemek yerine harekete geçmeliyiz. Kontrolümüz dışındaki unsurlara karşı müşteriyle birlikte hareket etmeliyiz.” şeklinde konuştu.

ECE Marketplaces CEO’su Joanna Fisher da zirvede “Ticari Gayrimenkulün Geleceğini Şekillendirmek” başlıklı bir konuşma yaptı. Fisher, Türkiye’deki yüksek enflasyonun sektör üzerindeki etkilerine değinerek belirsizliğin temel gündem maddesi olduğunu vurguladı.

Joanna Fisher: Belirsizlik Ortamında İstikrar Şart

Fisher, “Enflasyonun azalması olumludur ancak tüketicilerin geleceğe bakış açısını etkileyen belirsizlikler vardır. Tüketiciler, geleceği göremedikleri için harcamalarını kısıtlamaktadır. Perakende ve gayrimenkul sektörü istikrarlı ve pozitif bir ortama ihtiyaç duymaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.

Related Posts

Altında bu hafta son olabilir!

Alım-satım yapacaklar ve yatırımcıların yakından takip ettiği altın fiyatlarında son günlerde dalgalı bir hava hakim. Geçen haftayı düşüşle açan altının çıkışı yüksek oldu. Yeni haftada da yükseliş sürdü. Küresel gerilimlerden etkilenen altın …

Kredi kartı sahiplerine müjde! Limitler artıyor, vadeler uzuyor

Bankalar, kredi kartları üzerinden yapılacak nakit işlemlere yönelik yürürlükte olan kısıtlamalarda değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Son olarak 10 Temmuz tarihli tebliği ile kredi kartı borçlarına 48 aya kadar taksitlendirme imkanı tanıyan BDDK, yüksek enflasyon nedeniyle yetersiz kalan nakit çekim limit ve vadelerinde de normalleşme adımları atacak.

Emeklilik şartları değişiyor: Sağlık sektöründe yeni kapı aralandı

Sağlık sektöründeki yeni düzenlemeler, doktorların emeklilik şartlarını iyileştiriyor ve önemli değişikliklere yol açıyor. SGK uzmanı İsa Karakaş, sağlık hizmetleri ve doktorların çalışma statülerindeki dönüşümünü değerlendirdi.

Yeni zorunluluk geliyor: POS cihazları değişiyor

POS ödemeleri bir süredir gündemdeydi. Özellikle muhalefet Irak başta olmak üzere yurt dışından ülkeye kayıt dışı para girişleri olduğunu ve bunun POS cihazları üzerinden yapıldığı konusunu gündeme getiriyordu. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), kayıt …

Dolardan kaçan kaçana…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, 4 Temmuz 2025 haftasında yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatları toplamda 2 milyar 944 milyon dolar azaldı. Özellikle tüzel kişilerin döviz hesaplarında kayda değer bir gerileme yaşanırken …

Serbest piyasada döviz fiyatları (10 Temmuz 2025)

Dolar 40,0560 liradan, euro ise 47,1550 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarışı’da 40,0540 liradan alınan dolar 40,0560 liradan, 47,1530 liradan alınan euro ise 47,1550 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 40,04 liradan, euro ise 46,92 liradan …