Balık Avı Sezonu Başladı

Türkiye’de Balık Avı Sezonu Değerlendirmesi

Türkiye’de 1 Eylül’de başlayan balık avı sezonu, 15 Nisan’da sona erecek. Bu sezonda, denize açılan tekneler palamut bolluğuyla başladı ve daha sonra istavrit, hamsi gibi çeşitlere de yansıdı.

Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, balıkçılığın tahminen 15 Şubat’tan sonra şekillenmeye başlayacağını ve bu sezon balıkların boyutlarından memnuniyet duyduklarını belirtti. Mutlu, “Balıkçılığın Şubat 15’e doğru tam anlamıyla şekilleneceğini öngörüyorum. Bu sezon, palamut, istavrit, hamsi gibi balıkların boyutları oldukça iyi. Boyut açısından son 15 yılın üzerinde oldukça iyi bir sezon geçiriyoruz. Hamsi 9 santimetrenin üzerinde, mezgit ise 13 santimetrenin üzerinde. Balıkçılar için sevindirici olan boyutlar gerçekten güzel. Bu sezon, palamutla başladık ve palamutun verimlilik açısından son yılların en iyi sezonu olduğunu gözlemledik. Palamut bolluğu gerçekten iyiydi. Şu ana kadar sıralama yapacak olursak, palamut, istavrit ve hamsi sırasını aldı. Barbun genellikle Nisan ve Mayıs aylarında bolluğunu artıracak” şeklinde konuştu.

Sezonun bol geçmesinin iklim faktöründen de kaynaklandığını dile getiren Mutlu, “Balık avı üzerinde iklimlerin büyük etkisi var. Diğer etkenlerin yanı sıra en büyük etkenin iklim olduğunu düşünüyorum. Havalar uygun şekilde seyrettiğinde, balıklar da ortaya çıkıyor. Deniz suyunun sıcaklığı veya soğukluğu, plankton miktarı gibi faktörler balık bolluğunu etkiliyor. Maalesef, Çanakkale ve Marmara’da yaşanan müsilaj sorunu, balıkçılara ciddi zararlar verdi. Bu bölgelerdeki balıkçılarımızın durumu gerçekten kötüydü. Müsilaj yüzünden sezonlarını erken kapatmak zorunda kaldılar” şeklinde konuştu. – TRABZON

Related Posts

Yeni zorunluluk geliyor: POS cihazları değişiyor

POS ödemeleri bir süredir gündemdeydi. Özellikle muhalefet Irak başta olmak üzere yurt dışından ülkeye kayıt dışı para girişleri olduğunu ve bunun POS cihazları üzerinden yapıldığı konusunu gündeme getiriyordu. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), kayıt …

Dolardan kaçan kaçana…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, 4 Temmuz 2025 haftasında yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatları toplamda 2 milyar 944 milyon dolar azaldı. Özellikle tüzel kişilerin döviz hesaplarında kayda değer bir gerileme yaşanırken …

Serbest piyasada döviz fiyatları (10 Temmuz 2025)

Dolar 40,0560 liradan, euro ise 47,1550 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarışı’da 40,0540 liradan alınan dolar 40,0560 liradan, 47,1530 liradan alınan euro ise 47,1550 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 40,04 liradan, euro ise 46,92 liradan …

NVIDIA hissesi tarihte bir ilke imza atarak rekor seviyeye yükseldi

Hisse, Microsoft ve Apple gibi dünya devlerini geride bırakmayı başardı

Tavuk burger fiyatları 9 yılda katlandı: Asgari ücret artışa yetişemedi

Ünlü restoran zincirinin tavuk burger menüsü dikkat çeken fiyat değişimiyle gündeme geldi. Asgari ücret karşısındaki alım gücündeki düşüş ise çarpıcı boyutlara ulaştı.

Bakan Bayraktar: Yakında Suriye’ye gaz tedarik edeceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Türkiye’nin doğal gaz şebekesi ile Suriye’deki şebeke arasında bağlantı oluşturulduğunu belirterek, “Yakında Suriye’ye gaz tedarik edeceğiz.” diye konuştu.