Baharda ortaya çıkan 1 numaralı cilt bakım hatası! DNA’yı bile bozuluyor

Doğru Bronzlaşma Yöntemi: Güneş Kremi Kullanmak!

Yaz aylarında bronz ve sağlıklı bir cilde sahip olmak hepimizin hayali. Ancak bu hayali gerçekleştirmek için cildimizi güneşe maruz bırakmak pek de sağlıklı bir tercih değil. Cildimizi bronzlaştırmak isterken aslında cildimize zarar verme riskiyle karşı karşıya kalıyoruz. En doğru ve sağlıklı bronlaşma yöntemi ise cilt tipimize uygun bir güneş kremi kullanmak.

Cildimizi güneşe maruz bıraktığımızda, cilt kendisini UV ışınlarına karşı korumak için daha fazla melanin üretir. Ancak bu koruma mekanizması yeterli değildir ve cildimiz hasar görebilir. Dermatologlar her zaman en az 30 SPF koruma sağlayan güneş kremlerinin kullanılmasını tavsiye ediyor. Uzun vadede güneşe maruz kalmak cilt kanseri riskini artırabilir.

Bronz bir tene sahip olmak cazip gelebilir ancak bu parlaklığın bir bedeli vardır. Kırışıklıklar, lekeler ve cilt kanseri riski gibi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu yüzden yaz aylarında güneşlenirken mutlaka koruyucu güneş kremleri kullanmalı ve cildinizi korumalısınız. Cildiniz için en uygun ürünü seçmek için bir dermatologa danışabilirsiniz.

Related Posts

Ömrü uzatmak için artık kadavralar devrede: Sağlıkta yeni aşama Antalya’da başladı

İleri yaştaki organlar artık kaderine terk edilmeyecek. Türkiye’de organ bağışı yetersizliği yüzünden her yıl binlerce hasta hayat kurtaran nakil fırsatını kaçırırken, Akdeniz Üniversitesi bu çıkmazı tersine çevirecek kritik bir adım attı.

Güneşten faydalanmanın altın kuralları

Kontrollü ve bilinçli şekilde güneşten faydalanmanın cilt sağlığını korumada etkili olduğunu belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları (Dermatoloji) Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Geyik, “Doğru zamanlama, kısa süreli maruziyet ve cilt tipine uygun yaklaşım ile güneşten fayda sağlamak mümkündür” dedi.

Yaşam kalitesini düşürüyor! Sabah dümdüz, akşam şiş bir karna karşı 7 çözüm

Çoğu kişi sabah dümdüz bir karınla uyanmasına rağmen gün sonunda karın şişliği yaşadığını ifade eder. Şişkinliğe genellikle; ağrı, rahatsızlık, mide bulantısı, hazımsızlık, kabızlık veya ishal, halsizlik ve solunum güçlüğünün eşlik ettiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, şişliğe karşı 7 çözüm önerisinde bulundu.

Çinko nedir ve neden ihtiyaç duyarız?

Vücudumuz çinkoyu yalnızca yiyeceklerden alabilir, ancak her zaman kolayca emilemez. Peki yeterince çinko aldığınızdan nasıl emin olabilirsiniz? Ve yeterince almazsanız ne olur?

A4 kağıdıyla zayıflık yarışı tehlikesi: Uzmandan ailelere uyarı

A4 kağıdıyla zayıflık yarışı tehlikesi: Uzmandan ailelere uyarı

Hipertansiyon Nedenleri

Hipertansiyon nedenleri hakkında açıklama yapan Prof.Dr. Murat Turfan, hipertansiyon riskini artıran riskler hakkında konuştu