Erken müdahale ile mide kanserinden kurtuldu

Mide Tümörü Teşhisi Konulan Hastanın Şifa Hikayesi

65 yaşındaki İrfan Çınar, halsizlik ve kansızlık şikayetleriyle hastaneye başvurduğunda, 25 Ekim 2023’te yapılan endoskopi sonucunda midesinde 4 santimlik bir tümör olduğunu öğrendi. İleri tetkikler sonucunda hastalığın yalnızca mideyle sınırlı olduğu tespit edildi ve Çınar ameliyata alındı.

Operasyon sonrasında midesi tamamen alınan İrfan Çınar, sağlığına kavuştu. Kendi tedavi sürecini anlatan Çınar, ameliyatın ardından beslenme düzeninde önemli değişiklikler yaptığını ve 12 seans kemoterapi aldığını belirtti. Kontrollerinin düzenli olarak yapıldığını ve şu anda herhangi bir sıkıntısı olmadığını dile getirdi.

Konu hakkında bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. İhsan Metin Leblebici, mide kanserinin belirtilerini detaylıca açıkladı. Hastaların belirtileri dikkate alması gerektiğini vurgulayan Leblebici, teknolojik ilerlemeler sayesinde kanser öncesi hücrelerin daha erken teşhis edilebildiğinin altını çizdi.

Operasyon sonrası beslenme düzenine dikkat çeken Doç. Dr. Leblebici, midesi alınan hastaların daha küçük porsiyonlarla ve daha sık aralıklarla beslenmeleri gerektiğini belirtti. Bu sayede hastaların sağlıklı bir şekilde normale dönebileceğini ifade etti.

İrfan Çınar, yaşadığı süreci ve hayata dair duygularını şu şekilde dile getirdi: “Her şeyi rahatlıkla yiyip içebiliyorum. Erken teşhis gerçekten hayat kurtarıyor. O yüzden herkesin düzenli olarak kontrollerini yaptırması önemli. Bugün geldiğim noktada, iyiyim diyebiliyorum.”

Related Posts

Ömrü uzatmak için artık kadavralar devrede: Sağlıkta yeni aşama Antalya’da başladı

İleri yaştaki organlar artık kaderine terk edilmeyecek. Türkiye’de organ bağışı yetersizliği yüzünden her yıl binlerce hasta hayat kurtaran nakil fırsatını kaçırırken, Akdeniz Üniversitesi bu çıkmazı tersine çevirecek kritik bir adım attı.

Güneşten faydalanmanın altın kuralları

Kontrollü ve bilinçli şekilde güneşten faydalanmanın cilt sağlığını korumada etkili olduğunu belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları (Dermatoloji) Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Geyik, “Doğru zamanlama, kısa süreli maruziyet ve cilt tipine uygun yaklaşım ile güneşten fayda sağlamak mümkündür” dedi.

Yaşam kalitesini düşürüyor! Sabah dümdüz, akşam şiş bir karna karşı 7 çözüm

Çoğu kişi sabah dümdüz bir karınla uyanmasına rağmen gün sonunda karın şişliği yaşadığını ifade eder. Şişkinliğe genellikle; ağrı, rahatsızlık, mide bulantısı, hazımsızlık, kabızlık veya ishal, halsizlik ve solunum güçlüğünün eşlik ettiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, şişliğe karşı 7 çözüm önerisinde bulundu.

Çinko nedir ve neden ihtiyaç duyarız?

Vücudumuz çinkoyu yalnızca yiyeceklerden alabilir, ancak her zaman kolayca emilemez. Peki yeterince çinko aldığınızdan nasıl emin olabilirsiniz? Ve yeterince almazsanız ne olur?

A4 kağıdıyla zayıflık yarışı tehlikesi: Uzmandan ailelere uyarı

A4 kağıdıyla zayıflık yarışı tehlikesi: Uzmandan ailelere uyarı

Hipertansiyon Nedenleri

Hipertansiyon nedenleri hakkında açıklama yapan Prof.Dr. Murat Turfan, hipertansiyon riskini artıran riskler hakkında konuştu